Kakšen material za prevleko lahko izberem?

Vsak izdelek iz kolekcije Žakelj ali izdelek, katerega naredimo po vaših željah in zahtevah se lahko obleče v poljubno prevleko.

Prevleko za sedežbo garnituro ali drug izdelek izberete iz velike kolekcije različnih materialov in barv.

Poljubno lahko kombinirate tudi z več različnimi materiali, kar pomeni da lahko določite kateri elementi sedežne bodo oblečeni v različne barve ali materiale.

Usnje

Usnje je naravni material in prav te naravne lastnosti ga naredijo udobnega in prijetnega. Dobro usnje diha, absorbira telesno vlago in prilagaja svojo temperaturo temperaturi telesa.

Zahvaljujoč naravnemu poreklu, večkratna uporaba izboljšuje kvaliteto usnja, bolje diha, tako je lahko zaradi svoje dolgotrajnosti in dobre vzdržljivosti dolgotrajna rešitev za bivalni prostor. Usnje za vzdrževanje ne zahteva posebne pozornosti.

Manjše madeže se odstranjuje s pomočjo suhe krpe ali čiste vode z blagim milom, za večje madeže pa je priporočljivo uporabiti čistilo za usnje, ki je potrjeno s strani proizvajalca. Kljub temu, da ne gre za agresivno čistilo, ga je potrebno najprej preizkusiti na nevidnem delu garniture, šele nato na vidnih mestih. Prepovedana pa je uporaba čistil, ki vsebujejo alkohol, aceton, terpentin, bencin ali čistil na nitro osnovi.

Usnje je priporočljivo enkrat letno premazati z zaščitno kremo, kar usnje navlaži in le to postane mehko in voljno. Najbolj priporočljivo je usnje premazati pred zimo, ker je pozimi zaradi ogrevanja zrak suh in takrat ga je potrebno navlažiti, da dobi potrebno vlago.

Oglejte si tudi čistila za usnje


Tapetniške tkanine

Tapetniške oz. dekorativne tkanine so največkrat tkane. Obstaja zelo velika izbira takšnih tkanin, saj se ločijo po debelini in gostoti tkanja, vzorcih.

Pri vzorčastih barvah oz. tkaninah se največkrat kombinira z enobarvno tkanino. Saj sedežna garnitura ali drugo oblazinjeno pohištvo, ki je v celoti oblečeno v tkanino z močnim vzorcem postane preveč vpadljiva. V tem primeru je idealno, da nekatere elemente kombiniramo z enobarvno tkanino.

Velikokrat pa pri sedežni garnituri oz. oblazinjenem pohištvu, ki je oblečeno v enobarvno tkanino lahko izdelek poživimo tako, da nekatere elemente (naprimer: blazine, naslon, ... ) oblečemo v tkanino z določenim vzorcem (rože, krivulje, črti, krogi, ...) in tako razbijemo monotonost izdelka.

Prav dobra kombinacija pa je tudi usnje in tkana tkanina hkrati. Dele sedežne garniture, ki ločujejo elemente izdelka (ročno opiralo, cokel, ... ) pa lahko oblečemo v usnje in s tem naredimo bolj dinamičen in bogat izgled. Seveda pa je potrebno paziti, da ne pretiravamo s preveč vrstami in barvami tkanin.

Oglejte si tudi čistila za tekstil in tkanine

Mikrotkanine

Mikrotkanine so enobarvne. Paleta le teh barv pa je izredno pestra. Mehak in topel občutek ter enostavna za vzdrževanje oz. čiščenje.

Izredno mehka in topla na dotik, je primerna za vse, ki jim ni všeč usnje. Da sedežna garnitura ni preveč monotona v eni barvi mikrotkanine se lahko nekateri deli izdelka oblečejo v drugo barvo mikrotkanine. Seveda pa je dobro vedeti, da barve, ki jih kombiniramo niso preveč močne (seveda je vse odvisno od okusa in ideje).

Oglejte si tudi čistila za mikrotkanine

Kontakt in prodajna mesta

Imate vprašanje?
04/517 05 50
informacije@pohistvo-zakelj.si

Program Žakelj in ostalo pohištvo je nazorno predstavljeno v naših salonih.


Oglejte si prodajna mesta Žakelj

Piškotki na spletni strani
Spletna stran uporablja piškotke s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo, analizira promet ter omogoča uporabo vtičnikov družbenih medijev. Z nadaljnem pregledovanjem spletne strani se strinjate k uporabi piškotkov.
Več o piškotkih.
V redu